Kokeile ottaa ujo ja jännittynyt ele ja pidä sitä yllä kaksi minuuttia. Huomaat, kuinka arka ja avuton olo pikku hiljaa ottaa valtaa mielessäsi. Jatka vielä ja kokeile ottaa surullinen ele. Yhtäkkiä surulliset muistot virtaavat mieleen ja suru alkaa pusertaa sydäntäsi.

Mitä ihmettä nuo tunteet oikein ovat? Tutkimme tätä Networking- harjoittelutilaisuudessa tällä viikolla. Minna Kröger, Elisan iloinen ja valloittava kehitysjohtaja, kertoi verkostojen merkityksestä elämässään. Hän kertoi ensimmäisestä osallistumisestaan kongressiin nuorena tutkijana ja sivuun jäämisen tunteesta. Sittemmin hän on oppinut lähestymään ihmisiä ja hän antoi osallistujille hyviä vinkkejä siitä, miten rakentaa lähestymislause (How is life?) ja sopiva exit line, jos keskustelu alkaa junnaamaan.

Vedin harjoituksia, jossa testasimme Minnan vinkkejä ”cocktailtilanteessa”. Kokeilimme myös Amy Cuddyn voimaelettä ja tutkimme, miten rakentaa sopivaa itseluottamusta, jotta uskaltaa lähestyä ventovieraita. (Katso Amyn video yllä)

Testasimme tunne-eleiden vaikutusta omaan mieleemme. Mikä ele tekee araksi ja pieneksi, mikä puolestaan rohkaisee ottamaan ensimmäisen askeleen.? Mikä vaikuttaa ylimieliseltä? Yritimme myös tunnistaa, milloin lähestyminen lipsahtaa flirtin puolelle ja mikä määrä on sopivaa, ystävällistä avoimuutta. Ohessa tuli kokeiltua myös catwalk kävelyä korkkareilla.

Ilmeisesti tilaisuudelle oli tarvetta, sillä Aalto Women In Business Students -facebook sivuilla markkinoitaessa tapahtuma tuli täyteen tunnissa. Tapahtuma järjestettiin yhdessä Zonta järjestön kanssa.

Eleiden voima on ihmeellinen! Keho voi tuoda turvaa ja voimaa. Eleiden avulla voi vaikuttaa omaan maadoittumiseen, testosteronin ja stressihormonien määrään. Pelkkä rauhallinen uloshengitys aktivoi parasympaattisen hermoston, joka alkaa rauhoittaa mieltä. Omaan kehoon ja sen voimaan kannattaa tutustua.

Merita Petäjä